Oculus

The Oculus arose from a multi-generational ophthalmological practice seeking something special. Before the project began, the client and his wife toured optometry offices nationwide to identify exactly what they wanted in their showroom.

What materialized was a two-story celebration of contemporary southwestern style. A welcoming, warmly-lit interior with equal-parts Vegas boutique and Santa-Fe estate. Wood, glass, steel, stone: strategically impressed into a neutral canvas as not to overshadow the products. Hand-blown globes, asymmetrically suspended, illuminate the space like captured stars. Stationed stage center stands a marled ledger stone monolith inlaid with hammered steel. Smooth cobbles swirl below an omnipresent brand icon, backlit by a golden bulb.

Polished teak pedestals present high-fashion frames. Custom rare wood cabinetry punctuates the simple, sand-colored walls.