Explore

The Oculus


Posted on September 7, 2020


The Oculus, both wild and regional, arose from a multi-generational ophthalmological practice seeking something special. Before the project began, the client and his wife toured optometry offices nationwide to identify exactly what they wanted in their showroom.

What materialized was a two-story celebration of contemporary southwestern style; a welcoming, warmly-lit interior with equal-parts Vegas boutique and Santa-Fe estate. Wood, glass, steel, and stone were strategically impressed into a neutral canvas so as not to overshadow the products. Hand-blown globes, asymmetrically suspended, illuminate the space like captured stars. Stationed stage center stands a marled ledger stone monolith inlaid with hammered steel. Smooth cobbles swirl below an omnipresent brand icon, backlit with golden illumination.

Polished teak pedestals present high-fashion frames. Custom rare wood cabinetry punctuates the simple, sand-colored walls.

Stories